Avonturen met wilde dieren in Wales

Avonturen met wilde dieren in Wales: Een onvergetelijke ervaring!

Wales, het prachtige land van bergen, kastelen en ruige kustlijnen, biedt niet alleen adembenemende landschappen, maar ook talloze avonturen met wilde dieren. Ontdek samen met ons enkele van deze fascinerende belevenissen die je in dit deel van het Verenigd Koninkrijk kunt ervaren!

1. Puffins spotten in Skomer Island
Met zijn ruige kliffen en weelderige groene landschappen, is Skomer Island de thuisbasis van een van de grootste puffin (papegaaiduiker) kolonies in Groot-Brittannië. Maak een boottocht en ervaar de buitengewone sensatie van het zien van deze kleurrijke vogels in levenden lijve. Geloof ons, hun schattige uiterlijk en klungelige vliegbewegingen zullen je hart sneller laten kloppen!

2. Het reuzenrad van Red Kites
In het hart van Wales leeft een zeldzame en majestueuze vogelsoort – de rode wouw. Breng een bezoek aan de Bwlch Nant-yr-Arian Forest Visitor Centre en maak kennis met deze indrukwekkende roofvogels van dichtbij. Tijdens de spectaculaire voedersessies zie je hoe de reusachtige vleugels van de rode wouwen elegant door de lucht zwaaien. Vergeet niet je camera mee te nemen om dit schouwspel vast te leggen!

3. Zeehonden spotten in Cardigan Bay
Iets ten noorden van Wales ligt Cardigan Bay, een waar paradijs voor zeehondenliefhebbers. Huur een boot en vaar langs de kustlijn, waar je nieuwsgierige zeehonden kunt tegenkomen die nieuwsgierig hun kop boven water steken om je te begroeten. Het is een onvergetelijke ervaring om deze speelse wezens in hun natuurlijke habitat te zien.

4. Dolfijnenwalhalla in New Quay
Voor liefhebbers van deze intelligente zeezoogdieren is New Quay een absolute must-visit bestemming. Stap aan boord van een boot en ga mee op een spannende dolfijnensafari in de Cardigan Bay. Terwijl je langs de kust glijdt, word je omringd door de sprankelende vinnen en de vrolijke sprongen van de tuimelaars. Het is magisch om te zien hoe deze prachtige wezens door het water dansen!

5. In de sporen van wilde pony’s in de Black Mountains
Voor een avontuur op het vasteland van Wales raden we je aan om de Black Mountains te bezoeken, waar wilde pony’s vrij rondlopen in de uitgestrekte heidegebieden. Geniet van een wandeling door dit prachtige landschap en verwonder je over het zien van deze majestueuze dieren in het wild. Vergeet niet om ze met respect te benaderen en op een veilige afstand te blijven.

Wales biedt een breed scala aan opwindende ontmoetingen met wilde dieren, waardoor het een bestemming bij uitstek is voor natuurliefhebbers. Of je nu geïntrigeerd bent door vogels, zeezoogdieren of paarden, er is voor elk wat wils. Mis de kans niet om deze magische avonturen te beleven en op unieke wijze kennis te maken met de wilde dieren die Wales rijk is!