Bezoek de Prachtige Welshe Tuinen

Bezoek de Prachtige Welshe Tuinen

Wales staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen en pittoreske dorpjes, maar wist je dat het ook een schat aan prachtige tuinen herbergt? Van weelderige bloementuinen tot schilderachtige wandelpaden, de Welshe tuinen zijn absoluut een bezoek waard. Laten we enkele van deze betoverende tuinen verkennen.

1. Bodnant Garden – Gelegen in Conwy Valley, is Bodnant Garden een wonderland van kleuren en geuren. Met zijn formele terrassen, sierlijke fonteinen en gevarieerde beplanting, zul je jezelf verliezen in de schoonheid van deze tuin. Mis de beroemde Laburnum Arch niet, die in het voorjaar in een adembenemend geel bloeit.

2. Powis Castle and Garden – Dit historische kasteel heeft niet alleen een fascinerende geschiedenis, maar herbergt ook een prachtige tuin. De formele terrassen, aangelegde hagen en indrukwekkende bomen zorgen voor een betoverend uitzicht. Vergeet niet om een wandeling te maken door de koele schaduw van de Italiaanse Tuin en laat je verbazen door de uitgestrekte weelderigheid.

3. Portmeirion Gardens – Gelegen in het glamoureuze dorp Portmeirion, zijn de tuinen even charmant als het dorp zelf. Met zijn exotische planten, kronkelige paden en vredige vijvers, biedt het een oase van rust en schoonheid. Vergeet niet om te genieten van het panoramische uitzicht op zee terwijl je door de tuin wandelt.

4. Aberglasney Gardens – Deze tuin is een verborgen juweeltje, verscholen in de Towy-vallei. Met zijn bloemrijke borders, kronkelende paden en historische architectuur, is het een plek van rust en contemplatie. Mis de oude overblijfselen van het Landhuis Aberglasney niet, die een interessant stukje geschiedenis belichten.

5. St Fagans National Museum of History – Hoewel het technisch gezien geen traditionele tuin is, herbergt dit openluchtmuseum een grote verscheidenheid aan historische tuinen. Elk geeft een uniek inzicht in de historische tuinbouwpraktijken en architectuur van Wales. Van de Victoriaanse tuin tot de middeleeuwse kruidentuin, je zult zeker versteld staan van de diversiteit en schoonheid van deze tuinen.

Of je nu een tuinliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een vleugje natuurlijke schoonheid, de Welshe tuinen zullen je zeker betoveren. Dus trek je wandelschoenen aan en maak je klaar om verwonderd te worden door de pracht en praal van deze betoverende tuinen in Wales.