De Fascinerende Fauna van Wales

De Fascinerende Fauna van Wales

Wales, het prachtige land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, herbergt een diverse en fascinerende fauna. Met zijn uitgestrekte landschappen, bergen, bossen en kustlijnen is het een ideale habitat voor een breed scala aan dieren. In dit artikel zullen we enkele van de meest opmerkelijke dieren benoemen, met hun Nederlandse namen.

1. Rode Eekhoorn (Sciurus vulgaris)
De rode eekhoorn is een iconisch dier dat te vinden is in de bossen van Wales. Met zijn karakteristieke rode vacht en pluimstaart is hij een geliefd symbool van het land.

2. Rode Wouw (Milvus milvus)
De rode wouw, ook wel bekend als de rode wouw, is een roofvogel die in Wales te bewonderen is. Met zijn indrukwekkende spanwijdte en kenmerkende roestbruine kleur is de rode wouw een majestueuze verschijning.

3. Dassen (Meles meles)
Wales staat bekend om zijn daspopulatie. Deze schattige dieren met zwarte en witte gezichten kunnen worden gespot in landelijke gebieden, waar ze hun holen graven en voornamelijk ’s nachts actief zijn.

4. Zeehonden (Phoca vitulina)
Langs de kust van Wales kunnen we een andere fascinerende soort vinden: zeehonden. Deze speelse dieren met hun ronde lichaam en grote ogen brengen veel vreugde bij natuurliefhebbers.

5. Rode Hinde (Cervus elaphus)
De rode hinde, het vrouwtje van het edelhert, is een majestueus dier dat in de heuvels en bossen van Wales leeft. Vooral tijdens het bronstseizoen zijn de burlende geluiden van de mannetjes en het observeren van de herten een ware belevenis.

6. Rode Wulk (Buccinum undatum)
In de wateren rondom Wales is er ook een grote diversiteit aan zeedieren te vinden. De rode wulk is een populaire schelpdiersoort die vaak wordt gebruikt in de lokale keuken.

7. Rode Draak (Cyfrwys)
Hoewel de legendarische rode draak niet echt bestaat, is hij het nationale symbool van Wales. De draak siert de vlag van het land en speelt een belangrijke rol in de Welsh mythologie.

Wales heeft nog veel meer fascinerende diersoorten te bieden. Van wilde pony’s tot otters en van zeearenden tot papegaaiduikers, de fauna van Wales is rijk en gevarieerd. Of je nu een natuurliefhebber, vogelspotter of gewoon nieuwsgierig bent naar de wilde dieren, Wales zal je zeker verwonderen met zijn prachtige fauna.

Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan, neem je verrekijker mee en ontdek de fascinerende fauna van Wales!