De Wilde Dieren van Wales

De Wilde Dieren van Wales: Pracht en Praal

Wales, een betoverende bestemming die bekend staat om zijn ongerepte natuur, staat ook bekend om zijn wilde dieren. Het is de thuisbasis van een rijke verscheidenheid aan inheemse diersoorten die de adembenemende schoonheid van het land versterken. Laten we eens een kijkje nemen naar enkele van de meest opmerkelijke wilde dieren van Wales.

1. Rode Wouw – “De Heerser van de Hemel”
De majestueuze rode wouw, ook bekend als “Kraggenau yn Cociet” in het Welsh, strekt zijn vleugels uit over de hemel van Wales. Met hun kenmerkende rode veren en opvallende gevorkte staart, vullen ze de lucht met gratie. Spot deze koning van de lucht terwijl hij cirkelt boven de beboste valleien en uitgestrekte landschappen van Wales.

2. Rode eekhoorn – “De Acrobatische Klimmer”
De rode eekhoorn, of “Gwiwerod Coch” in het Welsh, is een schattige en pittige inwoner van de bossen van Wales. Met zijn felrode vacht en pluimige staart kun je deze acrobatische klimmer spotten terwijl hij behendig van tak naar tak springt. Beschermingsprogramma’s zijn opgezet om deze iconische soort te behouden en te beschermen.

3. Gewone dolfijn – “De Enthousiaste Speler”
Duik diep in de heldere blauwe wateren van de Ierse Zee en je kunt de vrolijke gewone dolfijn, ook bekend als “Deli’r Mor” in het Welsh, aantreffen. Ze zijn zeer sociaal en springen en spelen graag in de golven van de zee. Ga op zoek naar een glimp van deze levendige wezens tijdens een boottocht langs de kust van Wales.

4. Zeehonden – “De Zorgeloze Baders”
Langs de rotsachtige kustlijnen van Wales, met name rond Pembrokeshire, kun je de knuffelige zeehonden, of “Morlo” in het Welsh, spotten. Ze liggen vaak op de zonovergoten kliffen, genietend van een ontspannend dutje onder de warme zon. Observeer deze charmante zwemmers terwijl ze af en toe in het water duiken om wat vis te vangen.

5. Rode Kite – “De Beschermde Schoonheid”
De rode wouw, of “Gwennol Goch” in het Welsh, is een iconische roofvogel in Wales. Met zijn kenmerkende roestbruine verenkleed en vorkstaart, is het een van de meest beschermde diersoorten in het Verenigd Koninkrijk. Bewonder de gratie van de rode wouw terwijl hij over de glooiende heuvels zweeft, op zoek naar zijn prooi.

De wilde dieren van Wales voegen een extra dimensie toe aan de adembenemende natuurlijke schoonheid van het land. Het observeren van deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Dus waar wacht je nog op? Haal je verrekijker tevoorschijn en ga op avontuur om deze betoverende dieren te ontdekken!