Inheemse dieren van Wales

Inheemse dieren van Wales: Een kijkje in de unieke biodiversiteit
Wales is een land met een rijke biodiversiteit en een gevarieerd ecosysteem. Het herbergt tal van inheemse diersoorten die de schoonheid en diversiteit van dit prachtige land weerspiegelen.

1. Rode Wouw (Milvus milvus)
De Rode Wouw is een majestueuze roofvogel die een frequente verschijning is in de lucht van Wales. Met zijn kenmerkende roodbruine kleur en gevorkte staart is deze vogel een ware blikvanger. Het wordt vaak gezien zwevend boven open landschappen, waar het jaagt op kleine zoogdieren.

2. Das (Meles meles)
De Das is een iconische inheemse diersoort van Wales. Met zijn zwarte en witte strepen op het gezicht is deze marterachtige een onmiskenbare verschijning. Dassen leven in setts, waar ze uitgebreide ondergrondse gangenstelsels graven. Ze zijn voornamelijk ’s nachts actief en voeden zich met een gevarieerd dieet, inclusief wormen, insecten en vruchten.

3. Rode eekhoorn (Sciurus vulgaris)
De Rode eekhoorn is een charmante kleine knager, die zich voornamelijk voedt met noten en zaden. Ze hebben een opvallende oranjebruine vacht en pluimstaart. Hoewel ze in heel Wales voorkomen, worden ze bedreigd door de introductie van de grijze eekhoorn, die hun habitat heeft ingeperkt.

4. Otter (Lutra lutra)
De Otter is een speelse en vaardige zwemmer die in rivieren en meren in heel Wales wordt aangetroffen. Deze semi-aquatische zoogdieren hebben een lange, slanke lichaamsbouw en een waterdichte vacht. Ze zijn bekend om hun uitstekende zwemvaardigheden en kunnen grote afstanden afleggen in zoektocht naar vis, hun belangrijkste voedselbron.

5. Rode wolverine (Gulo gulo)
De Rode wolverine, ook wel bekend als de Vosmarter, is een zeldzame en bedreigde diersoort die in beperkte aantallen in Wales voorkomt. Ze hebben een donkere vacht en brede kop. Wolverines zijn uiterst schuwe dieren en vermijden menselijke aanwezigheid. Het behoud van hun leefgebied en de bescherming van hun populatie zijn essentieel om hun voortbestaan te waarborgen.

6. Gewone zeehond (Phoca vitulina)
Wales heeft een bloeiende populatie Gewone zeehonden, die hun thuis vinden langs de kustlijn. Deze vriendelijke zeezoogdieren brengen veel tijd door in het water en komen vaak aan land om uit te rusten en te zonnen. Met hun schattige uiterlijk en nieuwsgierige aard zijn ze een favoriet onder de toeristen die de kusten van Wales bezoeken.

Deze zes inheemse diersoorten vormen slechts een greep uit de rijke fauna van Wales. Het behoud van hun leefgebieden en het bewustzijn van hun aanwezigheid zijn essentieel om hun voortbestaan te waarborgen. Laten we koesteren en genieten van deze prachtige dieren die een integraal onderdeel zijn van de natuurlijke schatten van Wales.