Mystiek Midden-Wales: Oude Ruïnes en Stenen Cirkels

Mystiek Midden-Wales: Oude Ruïnes en Stenen Cirkels

Midden-Wales, gelegen in het hart van het Verenigd Koninkrijk, is een betoverende plek vol mysteries en oude geschiedenis. Deze regio herbergt een schat aan oude ruïnes en stenen cirkels, die nog steeds een bron van fascinatie zijn voor zowel archeologen als spirituele zoekers. In dit artikel zullen we enkele van de meest intrigerende locaties in Midden-Wales verkennen en hun mysteries onthullen.

1. Aberystwyth Castle – Kasteel van Verhalen
Het Aberystwyth Castle, ook bekend als het “Kasteel van Verhalen”, is gelegen aan de oevers van de Ierse Zee. Deze indrukwekkende ruïne torent hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het verhaal gaat dat dit kasteel wordt bewoond door de geest van een betoverende fee die ooit in het gebied heeft gewoond. Een wandeling door de ruïnes zal je het gevoel geven alsof je wordt meegenomen in een oud sprookje.

2. Llanthony Priory – Verlaten Gebeden
Diep verborgen in het prachtige landschap van het Brecon Beacons National Park bevindt zich Llanthony Priory, een oude abdij die in de 12e eeuw werd gesticht. Deze afgelegen locatie is gehuld in een mystieke sfeer en wordt vaak bezocht door kunstenaars en schrijvers die zich laten inspireren door de eenzaamheid en rust van de plaats. Terwijl je door de ruïnes van de abdij loopt, kun je jezelf gemakkelijk voorstellen hoe monniken hier eeuwen geleden hun verlaten gebeden uitspraken.

3. Teifi Marshes Nature Reserve – Verborgen Schatten
Het Teifi Marshes Nature Reserve, gelegen aan de oevers van de Teifi-rivier, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Temidden van dit uitgestrekte moerasland liggen echter ook enkele verborgen schatten uit het verleden. Hier vind je verschillende bronzen leeftijdcircels die dateren uit de prehistorie. Deze stenen cirkels, omgeven door een vredig landschap, roepen een gevoel van mysterie op en laten je nadenken over de oude beschavingen die ooit dit gebied bewoonden.

4. Devil’s Bridge – Een Prikkelende Legende
Devil’s Bridge, gelegen in de Rheidol-vallei, is een architectonisch meesterwerk dat al eeuwenlang mensen in vervoering brengt. Volgens de legende werd de brug in één nacht gebouwd door de duivel zelf. Het verhaal gaat dat een slimme oude vrouw erin slaagde de duivel voor de gek te houden, zodat hij nooit zijn betaling kon ontvangen. Een bezoek aan Devil’s Bridge zal je betoveren, terwijl je jezelf afvraagt of er een kern van waarheid schuilt in deze prikkelende legende.

Midden-Wales is rijk aan mystiek en oude geschiedenis. De oude ruïnes en stenen cirkels die zich in dit betoverende landschap bevinden, nodigen uit tot reflectie en verwondering. Of je nu een spirituele zoeker bent, een geschiedenisliefhebber of gewoon een natuurliefhebber, Mystiek Midden-Wales zal je niet teleurstellen. Bereid je voor op een reis vol mysterie en ontdekkingen die je voor altijd zullen bijblijven.