Verborgen dieren in Wales

Verborgen dieren in Wales: Een Ontdekkingstocht naar de Wonderschone Fauna

Wales, gelegen aan de westkust van Groot-Brittannië, is een land dat bekendstaat om zijn adembenemende landschappen en majestueuze kastelen. Maar wist je dat dit land ook de thuisbasis is van een verrassend diverse en fascinerende fauna? In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar het rijke dierenleven dat vaak verborgen blijft voor het menselijk oog.

1. De Gewone Bruinvis – Gewone soort, buitengewone charme
De Gewone Bruinvis, ook wel bekend als de common dolphin, is een van de meest voorkomende walvisachtigen in de wateren van Wales. Met zijn gestroomlijnde lichaam en levendige kleuren, is deze vriendelijke wezen een ware traktatie om te aanschouwen. Vaak te vinden langs de kustlijnen van Pembrokeshire en Cardigan Bay.

2. De Rode Wouw – Heerser van het luchtruim
De Rode Wouw, ook wel de red kite genoemd, is een roofvogel die zijn naam te danken heeft aan zijn imposante rode staart. Met een spanwijdte van meer dan een meter, zweeft deze majestueuze vogel als een koning hoog boven de Welshe landschappen. Een vliegshow van de Rode Wouw is een ware lust voor het oog!

3. De Das – Meester in het ondergrondse
De Das, oftewel de badger, is een bekend zoogdier dat zich graag verstopt onder de grond. Met zijn kenmerkende zwarte en witte gezichtsmarkeringen en sterke klauwen is de Das een meester in het graven. Hoewel ze voornamelijk ’s nachts actief zijn, kun je soms geluk hebben om deze nieuwsgierige wezens overdag te spotten in het weelderige bosgebied van Wales.

4. De Zandhagedis – Elegante reptiel van de duinen
De Zandhagedis, oftewel the common lizard, is de enige inheemse hagedissensoort in het Verenigd Koninkrijk en kan worden gevonden in de kustgebieden van Wales. Deze elegante reptielen hebben een kenmerkende groene of bruine huid en zijn perfect aangepast aan hun zandige omgeving. Met een beetje geduld kun je ze observeren terwijl ze zonnen op de duinen.

5. De Jan-van-Gent – Vliegende acrobaat van de zee
De Jan-van-Gent, ook wel the northern gannet genoemd, is een zeevogel die rond de Welshe kusten nestelt. Met zijn opvallende witte verenkleed en gele kop, is deze vogel een waarlijk indrukwekkende verschijning. Maar het zijn vooral de verbazingwekkende luchtdemonstraties tijdens het duiken naar vis die de Jan-van-Gent een onvergetelijk spektakel maken.

Dit zijn slechts enkele van de vele verborgen dieren die Wales te bieden heeft. Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, Wales verwelkomt je met open armen en een overvloed aan verbluffende fauna. Ga op verkenning en laat je betoveren door de onthullende aard van dit prachtige land!